Снимка: Youtube
fallback

Продукти:

3 патладжана
4-5 домата
2-3 стръка пресен магданоз
2-3 скилидки чесън
50 мл зехтин
Сол
Черен пипер
 
Приготвяне:
 
Нарежете патладжаните и доматите на колелца. Подредете в тава патладжаните и ги осолете. Оставете ги настрана за 30 минути, за да пуснат горчивината си. Изплакнете ги и ги подредете в тавичка за печене. Редете колелцата зеленчуци така, че да се редуват патладжан с домат. Овкусете с подправките и пресования чесън. Полейте със зехтина. Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 45 минути или до зачервяване.

Още вкусни рецепти можете да видите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

майна

преди 5 години

И обелете патладжана, не като на снимката.

1

мдаа

преди 5 години

Ако авторката Илиана ходи да пазарува , а не преписва стари рецепти ,щеше да знае ,че горчиви *** вече няма ,както и горчиви марули или дори горчиви краставици. Стана някаква промяна в сортовете ,поради което не се налага изцеждане на *** "за да им се махне горчивината"

fallback