Снимка: pixabay
Продукти:
 
4 броя пилешки пържоли от гърди
3 резена пушен бекон
½ чаша разтворен пилешки бульон
500 г аспержи
4 стръка пресен лук, нарязан
сол
черен пипер
1 супена лъжица олио
 
Приготвяне:
 
Овкусете месото с подправките. Загрейте мазнината в тиган на средна температура. В нея запържете бекона за около 10 минути, докато покафенее. Внимателно добавете бульона. В него поставете пилешките гърди и гответе още 5 минути. Намалете котлона и похлупете с капак.
 
Междувременно бланширайте аспержите в гореща вода за няколко минути, за да са свежи. След като бульонът започне да извира, добавете и тях към пилешкото заедно с нарязания лук. Усилете котлона. Гответе на силен котлон, докато месото хване загар.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase