Снимка: pixabay
fallback

Продукти:

8 чаши пресни ягоди, нарязани на половини
2/3 чаша захар
½ чаша вода
750 мл бяло вино Пино Гриджо или Совиньон Блан
1 чаша ягоди, нарязани на филийки
2 чаши газирана вода
1 портокал, нарязан на кубчета
1 лайм
 
Приготвяне:
 
За да приготвите сиропа, в голяма тенджера смесете нарязаните на половини ягоди, захарта и водата. Кипнете на котлона като разбърквате постоянно, докато се разтвори захарта. Изключете котлона, покрийте с капак и изчакайте, докато се охлади напълно.
 
Пресейте сместа през гевгир, за да прецедите само сиропа. В голяма кана изсипете сиропа, добавете виното, содата, нарязаните на филийки ягоди и портокали. Гарнирайте чашите с резенчета лайм.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 5 години

Може да се добави и малко супа топчета за разкош.Очкваме и рецептата за компот от пуканки.

2

11

преди 5 години

Абе кажете го направо ягодов буламач за да ви се разбира.

1

Анонимен

преди 5 години

Това не е сангрия ...

fallback