Снимка: Bulgaria ON AIR

"С внушителните си седмични награди лотарията беше единственото обществено събитие, към което пролите се отнасяха сериозно. Нищо чудно тя да бе основният, ако не и единственият смисъл в живота за милиони проли. Това беше тяхното удоволствие, безразсъдство, тяхното успокоително средство и интелектуален подтик" – цитат от романа "1984" на Джордж Оруел.

Думите на прозорливия автор са писани сякаш за време като днешното, когато манията по билетчетата на Националната лотария завладя цялата страна.

Инициативата на вицепремиера Валери Симеонов за промени в Закона за хазарта предизвика своеобразен отговор от най-популярната хазартна игра в България – Националната лотария.

Рекламният клип с участието на актьора Захари Бахаров предизвика широк обществен отзвук и Facebook лешоядите погнаха поредната си жертва.

Какво ни налага шумно рекламираният хазарт – коментар в предаването "Околосветско" по Bulgaria ON AIR на Искра Ангелова.

"Ние се превърнахме в прокурори и съдии. Готови сме да убием човек. Захари ми е последният проблем. Тук има сериозни проблеми със зависимостта", коментира Искра Ангелова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase