Снимка: pixabay

Продукти:

1 кг свински ребърца
1 чаша соев сос
1 чаша вода
2 скилидки чесън
1 глава лук
½ връзка пресен магданоз
сол
кориандър
черен пипер
червен пипер
1 чаена лъжичка лют червен пипер
50 мл кетчуп
1 супена лъжица мед
чубрица
риган
 
Приготвяне:
 
За да приготвите маринатата смесете всички подправки заедно с меда, соевия сос, кетчупа и водата. Разбъркайте добре. Нарежете лука, чесъна пресовайте. Добавете и тях към маринатата. Накиснете ребърцата в соса за около 3-4 часа, може и за през нощта. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 1 час или до зачервяване. Можете да излеете маринатата в тавата, докато ребрата се пекат. След известно време тя ще се сгъсти леко. Извадете тавата, намажете ребърцата със соса и отново върнете във фурната, докато се глазират.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase