Снимка: pixabay

 Продукти:

150 г пилешко филе
50 г варена царевица
½ морков
¼ глава лук
2 филии пълнозърнест хляб
2 листа маруля
сол
черен пипер
100 г заквасена сметана
1 лъжичка дижонска горчица
 
Приготвяне:
 
Нарежете лука и моркова на ситно. Изпечете пилешкото в съвсем малко мазнина заедно с нарязаните на кубчета моркови. Нарежете го на едри късове. Можете да използвате и готова печена пилешка пържола. В купа смесете месото със зеленчуците. Добавете сметаната, горчицата и подправките. Разбъркайте.
 
Постелете листата маруля върху филийките хляб. Между тях разпределете плънката.
 
Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase