Снимка: Личен архив

Новите технологии напредват с огромна скорост, а мобилните ни телефони винаги са с нас. Как обаче именно чрез тези устройства можем да предотвратим смъртен случай и да помогнем на човек в беда?

Иновация в спешната помощ – мобилното приложение iHelp може да спаси теб, детето ти, цялото ти семейство и дори непознат.

Как работи и колко е важно то се коментира в предаването "Околосветско" по Bulgaria On Air от предприемача и изобретател на платформата Христо Христов.

iHelp създава мрежа за взаимопомощ и обединява семейства, приятели, професионални спасители, лекари, пожарникари и най-вече обикновени хора, които имат познания за оказване на лекарска помощ, и са готови да помагат на хора в нужда от спешна помощ.

Чрез iHELP, освен системата 112, за по-малко от 5 секунди - чрез едно бутонче в приложението човек може да алармира своето семейство и приятели.

Правило е, че първите минути при сериозен инцидент са от съществено значение. Често обаче времето, докато на място пристигне линейка, може да се окаже фатално.

"Целта ни е да намалим времето, което се губи, сподели в предаването Христо Христов и поясни как реагира държавата на приложението и с кои институции си партнира то. - "Искаме първо обществото да повярва в него и да го оцени. Следващата стъпка е управляващите да му обърнат внимание".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase