Снимка: Личен архив

Видео 11.05.2018

На един бутон разстояние! Приложение помага на хора в беда

Новите технологии напредват с огромна скорост, а мобилните ни телефони винаги са с нас. Как обаче именно чрез тези устройства можем да предотвратим смъртен случай и да помогнем на човек в беда?

Иновация в спешната помощ – мобилното приложение iHelp може да спаси теб, детето ти, цялото ти семейство и дори непознат.

Как работи и колко е важно то се коментира в предаването "Околосветско" по Bulgaria On Air от предприемача и изобретател на платформата Христо Христов.

iHelp създава мрежа за взаимопомощ и обединява семейства, приятели, професионални спасители, лекари, пожарникари и най-вече обикновени хора, които имат познания за оказване на лекарска помощ, и са готови да помагат на хора в нужда от спешна помощ.

Чрез iHELP, освен системата 112, за по-малко от 5 секунди - чрез едно бутонче в приложението човек може да алармира своето семейство и приятели.

Правило е, че първите минути при сериозен инцидент са от съществено значение. Често обаче времето, докато на място пристигне линейка, може да се окаже фатално.

"Целта ни е да намалим времето, което се губи, сподели в предаването Христо Христов и поясни как реагира държавата на приложението и с кои институции си партнира то. - "Искаме първо обществото да повярва в него и да го оцени. Следващата стъпка е управляващите да му обърнат внимание".

Коментари Напиши коментар

10

Anonimen

преди 8 месеца

Ако си изтеглите приложението ще разбере, че независимо ограниченията на GPS в сгради, има решение и за това. Опцията предварително зададени локации. На ден човек посещава не повече от две до три локации (разбира се има и такива професии, които посещават по 100 - винаги има частни случаи)... и когато изпадне човек в беда и е в сграда, която е въвел в локациите си, няма да има проблем да изпрати аларама. Има технологии, но няа прокет който да изгражда мрежа за взаимопомощ ;)

9

Rado

преди 1 година

Е то приложението е за хора в беда - изгубени в гората и т.н. То в сграда, ако си не мисля, че ще ти трябват GPS кординати, защото с едно обаждане ще може да кажеш къде си.

8

Boto

преди 1 година

От години разработваме такива системи за частни клиенти. Големите фирми в чужбина имат сериозно подготвени екипи, договори със болници и т.н. Всеки служител получава достъп до тази система и може да я ползва, като със сигурност помага.

Радвам се, че в България вече се развива и ще се ползва в БГ. Единствения проблем е, че от другата страна седи неработещия 112.