Снимка: pixabay

Продукти:

500 г картофи, нарязани на половинки или четвъртинки
3 червени картофа, нарязани
¼ чаена лъжица рапично олио
3 супени лъжици бял оцет
1 супена лъжица горчица
½ чаена лъжичка дижонска горчица
¼ чаена лъжичка черен пипер
 
Приготвяне:
 
Загрейте скарата на висока температура. Отделно на котлона кипнете подсолена вода, за да сварите картофите леко за 10-15 минути, докато малко омекнат. След това ги подредете върху фолио за печене, постлано върху скарата. Печете, докато покафенеят. Свалете от огъня и охладете.
 
Смесете всички подправки, за да се получи нещо като сос. Разбъркайте картофите със соса и сервирайте като салата или гарнитура.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase