Снимка: pixabay

Продукти:

1 кг и половина свински врат
2 супени лъжици дижонска горчица
1 чаша бира
1 щипка черен пипер
1 щипка червен пипер
½ щипка кимион
1 щипка риган
1 щипка кориандър
За глазурата:
1 супена лъжица горчица
1 супена лъжица мед
1 супена лъжица кетчуп
 
Приготвяне:
 
Намажете месото с горчицата без да го режете. Оваляйте добре в сухите подправки, така че да полепнат добре по месото. Залейте месото с бирата и го оставете да се маринова за няколко часа в хладилника. Извадете го, преместете го в тава за печене. Печете месото, увито с фолио в загрята на 220 градуса фурна.
 
Свалете фолиото. Залейте месото с бирата, в която е било мариновано. Намажете го наново с предварително смесените за глазирането продукти. Печете на намалена на 200 градуса фурна за още час и половина или до карамелена коричка.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase