Снимка: pixabay

Продукти:

250 г грах от консерва
250 мл прясно мляко
2 супени лъжици масло
2 скилидки чесън
1 морков
1 глава лук
сол
черен пипер
червен пипер
пресен магданоз за поръсване
 
Приготвяне:
 
Изцедете и измийте добре граха. Нарежете моркова и лука на ситно. Пресовайте чесъна. В дълбока тенджера загрейте маслото. В него запържете чесъна. След 5-6 минути добавете граха. Разбърквайте, за да се смеси с чесновите аромати. Долейте около 600 мл вода. Намалете котлона и оставете да заври. Добавете морковите, лука, подправките. Разбъркайте и оставете да се вари още десетина минути.
 
Свалете от котлона, добавете млякото. Пасирайте с пасатор. Сервирайте в купички и поръсете с пресния магданоз. По желание добавете крутони.
Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase