Снимка: pixabay
fallback

Продукти:

300 г броколи
½ чаша сушени червени боровинки
2 супени лъжици балсамов оцет
1 супена лъжица дижонска горчица
1 супена лъжица кленов сироп
1 скилидка чесън, намачкан
½ супена лъжичка изстискан сок от лимон
сол и пипер на вкус
½ чаша рапично олио
¼ чаша нарязан пресен лук
¼ чаша счукани бразилски орехи
2-3 резена ябълка по желание
150 г запържен бекон
 
Приготвяне:
 
В голяма купа смесете оцета, горчицата, кленовия сироп, чесъна, лимоновия сок. Разбъркайте. Добавете рапичното олио и отново разбъркайте. Сварете и отцедете броколите. Оставете ги да се охладят до стайна температура. Накъсайте розичките на по-дребни.
 
Добавете ги в купата за салата заедно с боровинките, пържения бекон и лука. Разбъркайте с дресинга. Охладете за 15 минути преди да сервирате. След това поръсете с бразилските орехи и парченцата ябълка и поднесете.

Още вкусни рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Бургазлия

преди 6 години

Баба ми едно време редовно готвеше с дижонска горчица, кленов сироп и счукани бразилски орехи. Броколите ги отглеждаше на двора, а рапичното олио си го поръчваше на търговците на префенциална цена. Още си спомням "прекрасния" му вкус!

1

1948

преди 6 години

Тази ,,салатка" излиза към 30-40 лева с тези продукти и странният си вкус.

fallback