fallback

Трябва ли забраната да бъде отменена и колко вреден е цигареният дим за здравето ни – отговорите от кардиолога д-р Иво Петров в предаването "ОколоСветско".

Вицепремиерът Валери Симеонов се обяви против сегашния закон за тютюнопушенето на обществени места. Според него забраната трябва да се смекчи, защото не се спазва дори в парламента. Реакцията на обществото не закъсня и отново на дневен ред е гладиаторската битка между пушачи и непушачи.

Oще по темата

"Забраната за пушене на обществени места е европейска практика. Целта е да следваме добрите примери. Доводът, че след като законът не се спазва, той трябва да се смекчи, е нонсенс. Това не може да бъде довод, още повече когато се касае до здравето на населението", определи д-р Петров.

Статистика показва, че 50% от активните пушачи подкрепят забраната. Стъпка напред или голяма крачка в грешната посока – трябва ли отново да се промени закона за здравето? Много заведения обаче си плащат и в тях спокойно се пуши на закрито. Можем ли да избягаме от практиката "Данък Спокойствие"?

"Свикнали сме, че като почерпим, ще ни се размине", коментира д-р Иво Петров пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 6 години

Пушачите са най-големите егоисти, те са като наркоманите, въобще не им дреме какво причиняват нито на себе си нито на околните. Законът трябва да се прилага по-активно и да има солени глоби. Ще се сетят на смъртно легло, ама късно...

19

Анонимен

преди 6 години

Естественото и логично решение е, да има равни възможности за пушачи, и за непушачи. Няма и да помисля да стъпя в място за непушачи. А Европа е мъртва и не е пример за нищо.

18

Анонимен

преди 6 години

Няма да се спазват абсурдни закони, които кривят яко хората. Хич и не се надявайте!

fallback