Снимка: pixabay

Продукти:

400 г бяла риба
300 г картофи
1 морков
1 стрък праз лук
1 ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
1 щипка девесил
2 супени лъжици зехтин
3 стръка мащерка
1 лимон
пресен магданоз за поръсване
 
Приготвяне:
Нарежете картофите на дребни кубчета. Сварете ги в дълбока тенджера с вода. Към тях добавете зехтина и солта. Разбъркайте. Добавете моркова, също нарязан на ситно. Когато картофите и морковът омекнат, добавете рибеното филе, предварително нарязано на едри парчета. Прибавете и ситно нарязания праз лук. Нека врат заедно със зеленчуците и подправките (без магданоза) за около 10 минути.
 
Преди да свалите от котлона, добавете изцедения сок от лимон. Сервирайте супата, поръсена с пресен магданоз.

Още вкусни рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase