Снимка: maxpixel

Продукти:

250 г боб от консерва
½ чаша ориз
1 морков
1 чушка
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 супени лъжици доматено пюре
1 щипка червен пипер
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 супена лъжица зехтин
1 дафинов лист
1 щипка кимион
1 супена лъжица оцет
1 и ½ чаши зеленчуков бульон, разтворен
магданоз за поръсване
 
Приготвяне:
 
Отцедете боба от маринатата и го измийте. Отцедете от водата. Измийте ориза, докато падне нишестето. Нарежете зеленчуците на ситни кубчета. Запържете лука, моркова и чушките в сгорещената мазнина в тиган на средна температура. Добавете намачкания чесън. Разбъркайте. В тигана добавете боба, доматеното пюре, подправките и оцета. Разбърквайте около 5 минути. Добавете ориза и бульона. Оставете да поври, докато оризът поеме течността. След това намалете котлона на слаб огън, похлупете с леко открехнат капак и оставете да се готви за около 30 минути. От време на време разбърквайте, за да не загори. Преди сервиране поръсете със стръкчета магданоз.
 
Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase