Снимка: maxpixel

Продукти:

1 кг агнешко
500 г картофи
3 моркова
3 зелени чушки
3 червени чушки
1 глава лук
3 стръка пресен лук
300 г белени домати от консерва
сол
розмарин
червен пипер
черен пипер
джоджен
олио
5 супени лъжици мед
1 чаша сухо бяло вино
 
Приготвяне:
 
Загрейте мазнина в дълбок тиган. Запържете агнешкото в него, както е цяло. Извадете го от тигана и го оставете настрана. Добавете още малко мазнина и в нея запържете зеленчуците (без доматите) за кратко като предварително сте ги нарязали на желаната от вас големина.
 
Преместете месото в тава за печене. Около него разпределете зеленчуците като добавите и доматите. Овкусете месото и зеленчуците с подправките. Залейте с виното и малко вода, в която сте разтворили меда. Облейте месото със сместа. Покрийте с фолио и печете на 180 градуса за 2-3 часа. Малко преди да е готово, свалете фолиото, за да добие загар.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase