Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Световно известният философ се оказа поредния високо ценен българин с досие. Миналата седмица Комисията по досиетата разкри агентурното минало на Юлия Кръстева.

Тя е вербувана на 19 юни 1971 г. Кръстева е работила като агент и секретен сътрудник под псевдонима Сабина. Какво всъщност знаем – какви са фактите и защо скандалът гръмна сега: коментират в предаването "ОколоСветско" литературният критик проф. Миглена Николчина и музикантът и общественик Стоян Михалев.

Мъртвите души на ДС – ще научим ли някога истината?

"В момента живеем в ситуация на държавна измяна от страна на правителството в съучастие с опозицията и президента. България се отклонява от своя евроатлантически курс. Досието се вади точно сега, за да се удари българската интелигенция и да се измести фокуса от това, което се случи миналата седмица с експулсирането на руски шпиони.“, каза Стоян Михалев.

Отклоняване на вниманието ли е внезапното разкритие – кога ще бъдат разбулени тайните на миналото?

"Време е да лишим от работа онези, които постоянно вадят досиета и омаскаряват хората по този ужасяващ начин", заяви в студиото на Bulgaria ON AIR проф. Миглена Николчина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

николай василев

преди 6 години

Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия Р Е Ш И : установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на: ............................................ ................................................ ................................................. Три имена Румяна Лъчезарова Станче

39

ПЪРВАНАТА

преди 6 години

До ОО7МИЛАТА ТЯ ВИЖТЕ И ЛИЦЕТО, КАКВА НЕВИННОСТ-КАКВО БЕЗОЧИЕ

38

Българин

преди 6 години

Физиците Алън Сокал и Жан Брикмон в книгата си "Интелектуални мошеничества" (1997) изобличиха директно научните недоумения и дивотии на, както е написано тук, "световно известният философ" Юлия Кръстева! Но кой да чете?

fallback