Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

На 28 март в кино "Люмиер" в столицата се състоя официалната премиера на филма "Извън пътя" - новата прожекция на режисьора Николай Волев. След 16 години прекъсване бащата на култовите ленти като "Маргарит и Маргарита", "Да обичаш на инат" и "Господин за един ден" се завръща с въздействащ разказ за любовта и различните ѝ превъплъщения.

"За мен над всичко е любовта и при липсата ѝ се появяват всички бели. Още първите ми съзнателни спомени за това красиво чувство стават част от "Извън пътя", уточни Волев в "България сутрин".

По думите му в прожекцията не става въпрос само за сексуалната любов, а за любовта към красивото, за любовта към човешките отношения.

"Хората без любов са ужасяващо бедни, дори да имат милиони. Във филма няма да видите пищна плът. Става въпрос за дълбоката същност на това чувство любов. Разкриваме какво всъщност е любовта", споделя още режисьорът пред Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че е избрал непрофесионална актриса за главната роля, а именно Сали Ибрахим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 6 години

Добре си живееха при соца културтрегерите.Кьорсофри и привилегии.Е-трябваше да се отплащат с послушание и изпълнение на поръчки. И въпреки това създаваха/парадоксално/и по нещо наистина стойностно. В демокрацията настана такава нравствена криза, че за 30 години например не създадохме и един запомнящ се филм. Изтекоха някакви бози и до тук...Няма актьори, няма сценаристи, няма режисьори, няма оператори, бе нищо няма....Дори музика за филми няма...

5

дедо Ташунко

преди 6 години

Познавам Волев лично. Пушеше цигара от цигара, около него се въртяха рояк пеперудки и бе навремето "господин за един ден". Нашумял и моден в гнусните времена на социалистическия модернизъм. Груби лъжи ръси, че носталгията го върнала в родината. Че бил измамил и ДС и ТЖ. Само наивници могат да вярват на думите му. А жената, от която отърва Кирил Маричков е толкова художничка, колкото аз съм космонавт. Всички велики "интелектуалци" тичаха презглава да се "топят" един друг. Сметката идва, Николайчо

4

дедо Ташунко

преди 6 години

Не е ли бил Николайчо доброволен сътрудник на 6-то?

fallback