Снимка: pixabay

Продукти:

250 червено цвекло
1 глава лук
1 супена лъжица олио
1 супена лъжица брашно
1 чаша зеленчуков бульон
½ чаша готварска сметана
½ чаена лъжичка сол
1 щипка черен пипер
магданоз за поръсване
 
Приготвяне:
 
Изпечете цвеклото и го пасирайте на пюре. Загрейте олиото на котлона и в него запържете лука. Овкусете го със солта и пипера. Разбърквайте, докато се карамелизира. Прибавете към него брашното, пасираното цвекло и предварително разтворения бульон.
 
Гответе така за няколко минути, докато се смесят всички продукти. Добавете сметаната. Разбъркайте добре, за да се получи кремообразна смес. Охладете преди сервиране. Поръсете с пресен магданоз.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase