Търсенето на алтернативни, но вкусни идеи за закуска продължава и по време на топлите дни.
Днешното предложение за нисковъглехидратна баница се вписва идеално в критериите ни, а именно: малко количество калории, липса на бяло брашно, вкусна и топла закуска, лесно и бързо приготвяне.
Самата „баница“ прилича малко на питка със сирене или голяма сиренка, но определено е много вкусна.
Ето и как да си я приготвите с рецептата на Clovesandvanilla.com
Съставки:
200 г фини овесени ядки
3 яйца
250 г натрошено сирене (ако следите калориен прием използвайте извара)
2 с. л. зехтин/кокосово масло без аромат или гхи (ако не следите калориен прием)
1 ч. л. бакпулвер
50 мл прясно мляко
300 г кисело мляко
Щипка сол (ако използвате извара може да добавите ½ ч. л. сол)
В дълбока купа смесете съставките. Прехвърлете сместа в тавичка покрита с хартия за печене и изпечете до златисто в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Може да я консумирате още топла с кисело мляко или напълно охладена с чаша чай или топло мляко.
Бързо, лесно, вкусно!
Още рецепти може да намерите на Tialoto.bg
Коментари Напиши коментар
2
Анонимен
преди 5 годиниНито е нисковъглехидратна, нито е баница... Абе що съсипвате рецептите? Който е на диета, да пасе трева! Аз баница наричам онова вкусно нещо, дето се прави с кори, сирене, мляко и яйца. Другото са лакърдии..
1
Анонимен
преди 5 годиниБаница=Българска Национална Кухня= Мазно=много олио. Баба ти се с овесени ядки е правила баниците, айде бегайте от тука с тия измишльотини