Снимка: личен архив

 Продукти:

400 г паста
150 г гъби
400 мл течна сметана
1 глава бял лук
150 г пушена шунка/ бекон
1 щипка сол
1 щипка риган
1 щипка черен пипер
1 супена лъжица зехтин
 
Приготвяне:
 
Сварете пастата в подсолена вода. Междувременно в сгорещения зехтин запържете ситно нарязания лук и гъбите, нарязани на четвъртинки. Добавете подправките. Разбъркайте за 5-6 минути. След това добавете и нарязаната на кубчета шунка или бекон, в зависимост от това какво сте избрали. Отново разбъркайте, докато колбасът се запържи леко заедно със зеленчуците.
 
В тигана добавете и сметаната. Разбъркайте я, за да полепне добре по зеленчуците. Накрая прибавете в тигана и сварената и отцедена паста. Разбъркайте я заедно с всички останали продукти в тигана и сервирайте веднага.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase