Снимка: pixabay
fallback

Продукти:

2 чаши брашно
3 яйца
1 чаша захар
100 мл олио
1 бакпулвер
1 ванилия, течна
1 щипка канела
500 г праскови
1 чаша сладкарска сметана
½ чаша орехи, смлени
 
Приготвяне:
 
Разбийте яйцата със захарта. Нарежете на ситно прасковите. Пресейте брашното с бакпулвера. Смесете го с канелата, олиото, орехите. Смесете съставките с яйцата и захарта. Разбъркайте добре сместа с дървена лъжица. Изсипете я в тава за печене, предварително леко намазнена. Може да ползвате и форма за кекс.
 
Разбийте сладкарската сметана с миксер. Добавете към нея ванилията и разбийте още малко. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути. Намажете готовия сладкиш с нея след като изстине. За украса подредете няколко парченца праскови отгоре.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Тортата

преди 6 години

Сметай как съм я опраскал!

2

Анонимен

преди 6 години

Президент е истинска сладкарска сметана. Но е скъпа. В Лидел има сладкарска сметана. С по-ниско съдържание на мазнини е от стандартната, но ако я разбиеш студена, става.

1

Сп???нс

преди 6 години

Изглежда вкусен, но няма да е зле някой да ми каже откъде мога да купя горепосочената сладкарска сметана, търсил съм на много места и единственото което откривам е палмово олио с надпис сметана и рисунка на бита сметана върху кутийката. Няма значение дали е "халта" , "маги" или друга марка- като се зачетеш в съставките виждаш че е имитиращ продукт, за разлика от цената ...

fallback