Снимка: pixabay

Продукти:

2 чаши брашно
3 яйца
1 чаша захар
100 мл олио
1 бакпулвер
1 ванилия, течна
1 щипка канела
500 г праскови
1 чаша сладкарска сметана
½ чаша орехи, смлени
 
Приготвяне:
 
Разбийте яйцата със захарта. Нарежете на ситно прасковите. Пресейте брашното с бакпулвера. Смесете го с канелата, олиото, орехите. Смесете съставките с яйцата и захарта. Разбъркайте добре сместа с дървена лъжица. Изсипете я в тава за печене, предварително леко намазнена. Може да ползвате и форма за кекс.
 
Разбийте сладкарската сметана с миксер. Добавете към нея ванилията и разбийте още малко. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути. Намажете готовия сладкиш с нея след като изстине. За украса подредете няколко парченца праскови отгоре.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase