Снимка: pixabay
fallback

Продукти:

500 г филе от бяла риба
1 глава лук
2 моркова
2 скилидки чесън
2-3 супени лъжици зехтин
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 щипка бял пипер
1 щипка риган
1 щипка босилек
1 щипка кориандър
 
Приготвяне:
 
Всички подправки се смесват в купа. Пресованият чесън се добавя към тях. Заливат се със зехтина и се разбъркват. Рибеното филе се овалва от всички страни в сместа с подправките, за да полепне добре. Оставя се да попие в нея около половин час.
 
През това време морковите се нарязват на дълги жулиени, а лукът на кръгове. Скарата или тиганът на ребра се загряват, леко намазнени. Зеленчуците и рибата се пекат върху нагорещената скара по 5 минути от всяка страна.
 
След като се свалят от скарата (оребрения тиган) рибата и зеленчуците се прехвърлят в тава за печене. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна за около 15-20 минути.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 6 години

До ФенАми френски не ми е роден език,бе умнико!Предпочитам английски и такова учих.

2

Фен

преди 6 години

Хехехеее,голям си ми готвач,не знаеш какво е жулиен?!?!

1

Анонимен

преди 6 години

Това "жулиени" ивици ли е?Пишете на български да ви разберем,моля!Иначе бялата риба ми е една от любимите риби.

fallback