Продукти:
500 г филе от бяла риба
1 глава лук
2 моркова
2 скилидки чесън
2-3 супени лъжици зехтин
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 щипка бял пипер
1 щипка риган
1 щипка босилек
1 щипка кориандър
Приготвяне:
Всички подправки се смесват в купа. Пресованият чесън се добавя към тях. Заливат се със зехтина и се разбъркват. Рибеното филе се овалва от всички страни в сместа с подправките, за да полепне добре. Оставя се да попие в нея около половин час.
През това време морковите се нарязват на дълги жулиени, а лукът на кръгове. Скарата или тиганът на ребра се загряват, леко намазнени. Зеленчуците и рибата се пекат върху нагорещената скара по 5 минути от всяка страна.
След като се свалят от скарата (оребрения тиган) рибата и зеленчуците се прехвърлят в тава за печене. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна за около 15-20 минути.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
3
Анонимен
преди 6 годиниДо ФенАми френски не ми е роден език,бе умнико!Предпочитам английски и такова учих.
2
Фен
преди 6 годиниХехехеее,голям си ми готвач,не знаеш какво е жулиен?!?!
1
Анонимен
преди 6 годиниТова "жулиени" ивици ли е?Пишете на български да ви разберем,моля!Иначе бялата риба ми е една от любимите риби.