Снимка: Youtube

Продукти:

200 г шоколад
200 г захар
2 кафеени лъжички вода
6 яйца
400 г масло
1 щипка ванилия
 
Приготвяне:
 
Сварете захарта на сироп с водата и шоколада. Разбърквайте непрекъснато, за да не останат бучки. Отделете жълтъците от белтъците много внимателно.
 
Свалете шоколада и захарта от котлона. Оставете я да изстине, за да не се сготвят жълтъците, когато ги пуснете вътре. След това много бавно ги прибавете на тънка струя (разбити).
 
Разбийте крема с миксер като добавите и ванилията. Разтопете маслото. Прибавете и него към сместа след като е изстинало. Разпределете крема в подходящи съдове и го охладете преди сервиране.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase