Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Исус Ангелов е самоук музикант, който може да изсвири на акордеон си всичко - от световната класика, през филмова музика, детски песни, български фолклор, до модерните парчета днес.

"Акордеонът не е популярен в България. Хората не могат да си представят какво може той", обясни "Кралят на акордеона" Исус Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Талантливият музикант подчерта, че свири по 8-10 часа на ден. Той е бил на една сцена с Васил Найденов и Ваня Костова, но не спира да свири на открито. И призна: "Това е много труд, няма приятелство, няма детство, само акордеонът".

"Започнах да свиря на цигулка, после хванах акордеона и явно много силно ми е подейства. Започнал съм с валсове и от там почнах да импровизирам, което е най-важното"", обясни Исус Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Петров

преди 6 години

Това момче дълго просеше пари в метрото пред Софийския университет. Това че носи акордеон не го прави музикант камо ли крал на акордеона.

10

Анонимен

преди 6 години

бутафорна държава,бутафорни крале и царе - Образовайте се ,Отидете в музикалното у-ще отидете в Муз Академия , Не пишете гУпости !

9

Анонимен

преди 6 години

Има едно момче, често свири в подлеза на НДК, към входа за метрото. И той е много добър.

fallback