Снимка: Youtube

Продукти:

1 охладено бутер тесто
100 г орехи
2 супени лъжици захар
50 г шоколад
1 яйце
 
Приготвяне:
 
Сложете на плота бутер тестото и го разстелете. Намажете го с разбитото яйце. В кухненски робот смелете ядките, захарта и канелата. Може да оставите по-едри парченца ядки. Сложете сухата смес равномерно върху тестото и настържете много фино малко шоколад. Най-добре е след като смелите ядките и захарта да го прибавите към тях и да разбъркате, така ще ви бъде по-лесно. Тестото се нарязва на лентички с дебелина около 1,5 см и всяка лента се усуква леко. Подредете лентичките в тавичка върху хартия за печене. Тези части на тестото, които не са покрити с ядки, може да намажете с малко яйце за блясък. Много е важно да работите бързо с тестото, тъй като когато не е добре охладено е по-трудно да направите форми с него. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase