Снимка: архив, Reuters
fallback

Математици посветиха две седмици на това да разберат как коледният ден може да е идеален и стигнаха до извода, че най-важното е телевизорът да бъде изключен, съобщи в. "Дейли мейл".

Сложното уравнение извежда три прости правила - без мобилни телефони, видео игри и телевизия. Те пречат на семейните разговори и с тях вместо специален, денят ще бъде съвсем обикновен. Някой може да се почувства пренебрегнат, да си помисли, че върши толкова много работа напразно.

Д-р Тим Рен и Иън Шепърд, които изведоха формулата, твърдят, че тя е ефикасна 99,9 процента.

Ведрото настроение на Коледа обаче може да бъде помрачено от татковци, които се държат "дразнещо опимистично, пускат шеги и смущават околните", независимо дали семейството следва формулата.

"Коледа е един от малкото поводи роднините да се съберат, понякога само веднъж годишно и често по задължение.

Очакванията са високи, обикновено има алкохол и всички са уморени, физически или емоционално. Това гарантира избухлив коктейл - обясни Иън Шепърд. - Формулата ни осигурява начин за избягване на 99,9 процента от неизбежните спорове или дребни дрязги, които могат иначе да се появят".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 6 години

Е, щом и математиката се намеси в Коледата и празнуването, нещата не отиват никак на добре... някакви учени без работа изчислявали как трябвало да си прекарваме Коледата... ха!

3

Анонимен

преди 6 години

47 години и винаги на бъдни вечер вкъщи със семейството!

2

Анонимен

преди 6 години

Традициите се променят. Всеки празнува така, както му харесва. На мен ми харесва семейството ми да е наоколо и да ми е приятно. Да си говоря приятно с някой, на когото вярвам.

fallback