Снимка: Youtube
fallback

Продукти:

300 г печурки
2 скилидки чесън
100 мл бяло вино
5-6 филийки хляб
голяма бучка масло или зехтин
пармезан
сол, черен пипер
 
Приготвяне:
 
В добре загрят тиган сложете маслото и след като се разтопи прибавете нарязаните на филийки или на малки парчета гъби. Нарежете на колелца чесъна и го прибавете към тях. Когато гъбите поомекнат сипете виното и след като част от течността се изпари, овкусете със сол, черен пипер и премахнете от котлона. Препечете филийките от двете страни.
Може да го направите в тостер, на тиган или във фурната. Още докато са топли ги намажете с разрязана наполовина скилидка чесън. Така хлябът ще поема всички негови аромати. За финал сложете гъбите. Брускетите са вкусни, когато гъбената смес е топла. По желание може да завършите с малко пармезан.

Още вкусни рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 6 години

До ЯнаАми ти не готви това, което не ти харесва! Яж броколи и селски моркови на пара, тофу на скара, шийтаке на скара, настърган фенел с балсамико, печена тиква с мед и много ядки!

3

Анонимен

преди 6 години

А каква мръвка е подходяща да се добави към рецептата?

2

Някой

преди 6 години

До ЯнаТи ще да си от веганското стадо.

fallback