Продукти:
300 г печурки
2 скилидки чесън
100 мл бяло вино
5-6 филийки хляб
голяма бучка масло или зехтин
пармезан
сол, черен пипер
Приготвяне:
В добре загрят тиган сложете маслото и след като се разтопи прибавете нарязаните на филийки или на малки парчета гъби. Нарежете на колелца чесъна и го прибавете към тях. Когато гъбите поомекнат сипете виното и след като част от течността се изпари, овкусете със сол, черен пипер и премахнете от котлона. Препечете филийките от двете страни.
Може да го направите в тостер, на тиган или във фурната. Още докато са топли ги намажете с разрязана наполовина скилидка чесън. Така хлябът ще поема всички негови аромати. За финал сложете гъбите. Брускетите са вкусни, когато гъбената смес е топла. По желание може да завършите с малко пармезан.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
4
Анонимен
преди 6 годиниДо ЯнаАми ти не готви това, което не ти харесва! Яж броколи и селски моркови на пара, тофу на скара, шийтаке на скара, настърган фенел с балсамико, печена тиква с мед и много ядки!
3
Анонимен
преди 6 годиниА каква мръвка е подходяща да се добави към рецептата?
2
Някой
преди 6 годиниДо ЯнаТи ще да си от веганското стадо.