Продукти:
2 чаши ориз
3 супени лъжици олио
1 глава лук
1 пакет замразени зеленчуци
2 скилидки чесън
1 чаша течна готварска сметана
2 супени лъжици балсамов оцет
3-4 щипки зелен кориандър
4 супени лъжици соев сос
1 щипка сол
1 щипка куркума
Приготвяне:
Сварете ориза в съотношение 2:1 в подсолена вода, докато набъбне, но не го преварявайте. Отцедете го и го сложете в голям дълбок тиган, в който предварително сте загрели 2 супени лъжици олио. Запържете ориза в него и разбърквайте. Извадете го. Добавете още една супена лъжица олио и в него запържете ситно нарязаните лук и чесън. Добавете и замразените зеленчуци. Разбърквайте ги в продължение на няколко минути, докато омекнат. Към тях добавете скаридите. Разбъркайте за още няколко минути. Върнете ориза в тигана. Залейте със сметаната, соевия сос и балсамовия оцет. Прибавете и куркумата и отново разбъркайте. Преди да сервирате поръсете със ситно нарязания кориандър.
* Рецептата може да се изпълни по желание и без зеленчуците.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
2
Korean soup
преди 6 годиниТова е явно нова рецепта за ризото със скариди, а именно такава, за която не са нужни скариди (ако се съди по необходимите продукти). А иначе, "ризото" е наименованието на ястието, поради това че оризът се приготвя по специфичен начин и затова не се нарича просто ориз с нещо си. Така както не казваме кайма с картофи, а я наричаме мусака. Впрочем ориз на италиански е riso, а не ризото.
1
Партиен член
преди 6 годиниРизото със скариди... се казва в Италия.Тук е ориз със скариди.Стига с тия простотии бре.