Продукти:
500 г телешки пържоли с кост в средата
2 моркова
1 глава лук, ситно нарязана
2 скилидки чесън, намачкани
2 лъжици брашно
1 голямо кубче масло
10 мл телешки бульон, разтворен
½ чаша бяло сухо вино
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
Приготвяне:
Поръсете добре телешкото с брашното, за да полепне навсякъде. След това в сгорещеното масло на средна температура го запържете, за да се запечати. След като хване лека коричка го извадете от тигана. Добре е тиганът да е по-дълбок, защото в него ще добавите и останалите продукти. Така в същата мазнина след като сте извадили месото запържете чесъна и лука, докато омекнат. Разбърквайте непрекъснато. След няколко минути добавете и морковите и виното. Оставете да покъкри за десетина минути. След това прибавете месото, бульона и подправките и покрийте с капак. Намалете котлона и оставете да къкри така за около час. Ястието е готово, когато усетите, че месото ще падне почти само от кокала. Сервирайте особукото с гарнитура от ризото, картофено пюре, задушени зеленчуци или паста.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
4
man
преди 6 годинив рецептата липсват доматите и целината...но пък в снимката не липсват ;)
3
Анонимен
преди 6 годинии вчера с "точното" количество "една чаша масло" (глътка, глътка и половина еякулат и с днешната формулировка на osso buco избиват рибата!
2
Ко?...Не!
преди 6 годиниОсобуко е телешка опашка !!!