Снимка: Cloves and Vanilla

Днешната рецепта за торта ще удовлетвори всички шокохолици, всички почитатели на малините и онези от вас, които харесват тортите, позволяващи различни вариации. Торта "Витоша" е точно такава – малиново-шоколадова, с много вкусове и позволяваща много промени. А ако и на вас ви се хапва нещо изкусително сладко и шоколадово... ето и рецептата от Clovesandvanilla.com

Съставки:

За блатовете:

280 г пресято брашно
140 мл гъст айрян
180 г захар
75 мл олио
140 мл прясно сварено кафе (ако тортата ще се консумира и от деца)
100 мл горещо кафе с 40 мл. топло прясно мляко или използвайте 140мл. мляко с какао)
2 яйца на стайна температура
1,5 ч. л. сода бикарбонат
1,5 ч. л. бакпулвер
50 г какао
щипка сол

Подправки: Канела, ванилия, карамфил (тези подправки са по желание, но аз обичам шоколадови торти в които да усещам и други вкусове и аромати, допълващи какаото)

За крема:

2 опак. рикота (по 250 г всяка)
1 малка опаковка заквасена сметана (1/2 голяма кофичка)
4 с. л. захар, която смилам на пудра
ванилия
сокът от 1/2 лимон

За сиропиране:

домашен конфитюр от малини
50 мл прясно мляко

Вижте как се приготвя в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase