Снимка и рецепта: Анатолий Попов

Продукти:

За кюфтетата:
500 г телешка кайма (може и свинска)
1 връзка магданоз
1 голяма глава лук
1 люта чушка
кимион и черен пипер на вкус
50 г кашкавал
За картофките:
500 г пресни картофи (може и стари)
2-3 скилидки чесън
1 връзка копър
сол, черен пипер на вкус
олио
 
Приготвяне:
 
Подгответе зеленчуците, като нарежете лука и магданоза на по-едро, а лютата чушка на ситно. Сложете каймата в купа и прибавете към нея всички съставки. Оставете я да „почине“ в хладилника за около 2 часа. След това оформете кюфтета, като в средата на всяко сложите по едно кубче кашкавал. Може да ги изпечете на скара, грил тиган или тефлонов. Пресните картофки се измиват, без да се белят. В дълбок тиган загрейте мазнината, сложете картофите и овкусете със сол и черен пипер. По възможност сложете похлупак и на 2-3 минути ги разбърквайте. След като са добре задушени може да прибавите към тях нарязаните чесън и копър. Сервирайте заедно с кюфтенцата и свежа салата.

Още рецепти от "ръкоХВАТКИ" с Толик вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase