Снимка: maxpixel

Продукти:

1 чаша варена тиква на пюре
1 чаша захар
½ чаша зехтин
2 яйца
2 чаши брашно
1 бакпулвер
2 щипки канела
½ щипка сол
½ чаена лъжичка сода
1 чаена лъжичка прясно мляко
1 течна ванилия
2 чаши шоколадови парченца
1 течна есенция ром
 
Приготвяне:
 
Смесете предварително сварената и намачкана тиква със захарта, зехтина и яйцата. В отделна купа пресейте сухите съставки – брашното, бакпулвера, содата, солта, канелата. Разтворете содата в прясното мляко. Добавете я към сместа със сухите съставки. Смесете всичко заедно и разбъркайте. Към лепкавата смес добавете есенциите ванилия и ром, както и парченцата шоколад. Разбъркайте с голяма дървена лъжица. С длани оформете бисквити от сместа и ги подредете върху кухненска хартия, предварително разстлана в тава за печене. Печете бисквитите в загрята на 180 градуса фурна за не повече от 15 минути. Охладете преди консумация. 

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase