Снимка: Morguefile
Продукти:
 
500 г маслено тесто за пай
5 големи дюли
1 малка чашка (за кафе) бренди
1 чаша (200 мл) течна сметана
200 г захар
1 яйце
1 ампула ванилия
 
Приготвяне:
 
Обелете дюлите и ги нарежете на малки кубчета. Залейте ги с коняка и с половината захар. Оставете ги да се накиснат така за една нощ преди да започнете да правите пая. Разделете готовото маслено тесто за пай на две половини. Разточете го на кори с дебелина около половин сантиметър. Едната кора се разстила в намазнена тавичка за печене. В нея се поставят накиснатите дюли. Върху тях се поставя втората кора. Разбийте яйцето и го намажете върху пая. Печете в загрята на 200 градуса фурна, отначало с фолио, а след това го свалете от пая. След като паят е готов го извадете от фурната и го охладете напълно преди да сервирате. Сладкишът се сервира с гарнитура от разбитата сладкарска сметана с останалата захар. По желание може да ползвате пудра захар.

Още рецепти можете да видите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase