Снимка и рецепта Анатолий Попов.
fallback

Продукти:

1 пакет кори за баница
400 г козе сирене
4 картофа
1 скилидка чесън
1/2 връзка магданоз
черен пипер, сол
4 яйца
100 г кисело мляко
1 с. л. зехтин
сусам за поръсване
 
Приготвяне:
 
Измийте картофите без да ги белите и ги сварете. След като се охладят,  може да премахнете обелките им и да ги настържете на едро. Нарежете на ситно магданозът, чесъна пресовайте, а сиренето натрошете на едро. Всичко се разбърква внимателно и се овкусява с черен пипер и сол, ако ви се стори, че не е достатъчно солено. Отделно комбинирайте три от яйцата, зехтинът и киселото мляко и разбъркайте добре. Точените кори се нарязват на дълги триъгълници, като в основата на всеки поставете от картофената плънка и залейте с малко от яйчената смес. Навиват се на руло, а в края всяко се намокря леко, за да слепне. Подредете баничките в тавичка и намажете всяка с разбито яйце и поръсете със сусам. Печете в предварително загрята на 180 °C фурна за около 30 минути.

Още рецепти от "Хватките" на Толик вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Az

преди 6 години

Това е много успешна и позната комбинация - тесто или кори с картофи! Звучи странно, но всъщност е супер.

fallback