fallback

Общ преглед

Осемкратният олимпийски шампион Юсейн Болт не остави надежди на своите почитатели, които се надяваха Светкавицата да се завърне на пистата, въпреки отказването.

"Видях доста хора, които се завърнаха и претърпяха пълен провал. Не искам да съм един от тях. Това световно в Лондон не може да задраска всичко, което съм постигнал в спорта. След загубата ми на 100 метра, някой ми каза: "Мохамед Али също е загубил последния си бой, затова не го преживявай толкова тежко", разкри Болт след края на шампионата на планетата в Лондон.

"Показах своя потенциал през цялата си кариера, така че загубата в последното ми бягане не променя това, което направих за своя спорт. Доказах, че тренирайки усилено, всичко е възможно, каквото е моето мото. Всеки трябва да продължава да опитва. Мисля, че това е добър урок за младите. Ако мога да оставя внуша това на младото поколение, то би било добро наследство, което да оставя", добави той.

Болт напуска пистата като 8-кратен олимпийски шампион и 11-кратен световен. Той държи рекордите на 100 и 200 м, а заедно със сътоброниците си от Ямайка записа най-бързо време в света в щафетата 4Х100 м.

"Не знам дали ще се занимавам с друг вид спорт. Ако се случи, няма да е футбол. От 10 години съм на пистата и това е всичко за мен. Сега искам да разпусна с питие в ръка и след това да се наспя. Не знам какъв ще бъда на 50 години. Надявам се да имам три деца, жена и все още около леката атлетика, да помагам за развитието на спорта", каза още Болт.

Звездата на Болт изгрява на световното в Осака 2007, когато финишира втори на 200 метра. Тогава пред него е Тайсън Гей.

Година по-късно записва на 100 метра под 10 секунди. Тогава, в Пекин, записва два световни рекорда. Взима 3 златни медала.  На 200 метра пък записва 19,3 секунди.

В Рио през 2016 г. Болт поставя два нови световни рекорда. Още тогава той призна, че е време да се оттегли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 6 години

до 13 Кличко се отказа непобеден..големия брат от двамата братя. И остана непобеден въпреки двете си загуби...едната заради отказване заради болки в ръката, другата заради рефера, който прекрати мача заради кръвта от аркадата му в мача му с Ленъкс Луис.Виталий Кличко- най-великият боксьор за всички времена!

19

Анонимен

преди 6 години

Просто най-великият спринтьор! Не просто най-бързият за всички времена, а и най-харизматичния!

18

Анонимен

преди 6 години

Отказа се Болт и спирам да гледам лека атлетика...Шумахер се отказа и спрях да гледам Формула 1. Скоро ще се откаже и Меси от футбола и Федерер от тениса....и ще приключа с футбола и тениса.

fallback