Общ преглед

Осемкратният олимпийски шампион Юсейн Болт не остави надежди на своите почитатели, които се надяваха Светкавицата да се завърне на пистата, въпреки отказването.

"Видях доста хора, които се завърнаха и претърпяха пълен провал. Не искам да съм един от тях. Това световно в Лондон не може да задраска всичко, което съм постигнал в спорта. След загубата ми на 100 метра, някой ми каза: "Мохамед Али също е загубил последния си бой, затова не го преживявай толкова тежко", разкри Болт след края на шампионата на планетата в Лондон.

"Показах своя потенциал през цялата си кариера, така че загубата в последното ми бягане не променя това, което направих за своя спорт. Доказах, че тренирайки усилено, всичко е възможно, каквото е моето мото. Всеки трябва да продължава да опитва. Мисля, че това е добър урок за младите. Ако мога да оставя внуша това на младото поколение, то би било добро наследство, което да оставя", добави той.

Болт напуска пистата като 8-кратен олимпийски шампион и 11-кратен световен. Той държи рекордите на 100 и 200 м, а заедно със сътоброниците си от Ямайка записа най-бързо време в света в щафетата 4Х100 м.

"Не знам дали ще се занимавам с друг вид спорт. Ако се случи, няма да е футбол. От 10 години съм на пистата и това е всичко за мен. Сега искам да разпусна с питие в ръка и след това да се наспя. Не знам какъв ще бъда на 50 години. Надявам се да имам три деца, жена и все още около леката атлетика, да помагам за развитието на спорта", каза още Болт.

Звездата на Болт изгрява на световното в Осака 2007, когато финишира втори на 200 метра. Тогава пред него е Тайсън Гей.

Година по-късно записва на 100 метра под 10 секунди. Тогава, в Пекин, записва два световни рекорда. Взима 3 златни медала.  На 200 метра пък записва 19,3 секунди.

В Рио през 2016 г. Болт поставя два нови световни рекорда. Още тогава той призна, че е време да се оттегли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар