Снимка: Анатолий Попов
fallback

 Продукти:

3 яйца
100 г бяла захар
50 г кафява захар
4 с.л. топло прясно мляко
4 с.л. разтопено масло
кората от 2 портокала
175 г брашно
1/2 пакетче бакпулвер
екстракт от ванилия
5-6 капки ром
 
Приготвяне:
 
В купа разбийте добре яйцата и захарта. Към тях прибавете топлото мляко и маслото. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го сложете към течните съставки. Завършете с рома, ванилията и портокаловите корички. В намаслена форма за кекс, изсипете половината от полученото тесто. Другата част по желание може да оцветите с малко какао и тогава да я прибавите. Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути. Много е важно докато кексът не бухне да не отваряте фурната. След това може да го проверите на какъв етап е изпечен.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback