Снимка: Tasty

Продукти:

2 супени лъжици сусамово олио
3 скилидки чесън
2 броя пилешки гърди
сол
черен пипер
1 чаша нарязани моркови
1 чаша нарязани броколи
2 чаши кафяв ориз
½ чаша варен грах
3 супени лъжици соев сос
 
Приготвяне:
 
В тиган на средна температура загрейте сусамовото олио. В него запържете намачкания чесън. Нарежете пилешките гърди на едри парчета. Сложете ги в тигана при чесъна и пържете до побеляване. Овкусете със сол и пипер на вкус. Разбърквайте постоянно, за да не залепне месото. Нарежете морковите и броколите на малки парчета. Добавете ги в тигана. Разбъркайте. Междувременно сварете ориза в подсолена вода и го отцедете. Добавете и него към месото и зеленчуците. Залейте със соев сос и разбъркайте добре в продължение на няколко минути. Добавете и сварения грах. Гответе така още няколко минути до готовност.

Още рецепти можете да видите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase