Снимка: архив, Reuters
fallback

Фондацията на американския актьор Джордж Клуни планира да даде 2,25 милиона долара за откриване на седем училища за 3000 сирийски деца бежанци в Ливан, предадоха световните агенции.

Джордж Клуни и съпругата му Амал заявиха, че фондацията иска да не позволи хиляди млади хора да станат "изгубено поколение".

"Те са жертви на географията и обстоятелствата, но това не значи, че няма надежда", казаха те.

"С тази инициатива ние целим да помогнем за осигуряване на образование за сирийските деца бежанци и за това да могат да станат бъдещите лидери, от които отчаяно се нуждае тяхното поколение", заявиха Джордж и Амал Клуни.
Освен "Фондация Клуни за справедливост" в проекта участват компаниите "Гугъл" и "Хюлет-Пакард".

Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ), който ръководи проекта, каза, че подкрепата на семейство Клуни е "инвестиране в бъдещето на целия регион". Според УНИЦЕФ Ливан вече е оценил добрите намерения на звездната двойка. Ливанският министър на образованието Маруан Хамаде заяви, че Ливан е "дълбоко признателен" на семейство Клуни.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 6 години

........Фондацията на американския актьор Джордж Клуни ПЛАНИРА да даде2,25 милиона долара за откриване на седем училища......Когато училищата станат факт и резултатите от учението на децата също, тогава това ще е новина.Сега "новината" е само пиар за Клуни.

7

Анонимен

преди 6 години

МОЖЕ ДА Е БОЛЕН ЧОВЕКА!!!КОГАТО ХОРАТА РАЗБИРАТ, ЧЕ ЩЕ УМРАТ! ДА ВИДИТЕ КАКВИ БЛАГИ СТАВАТ :DДОРИ ЗЛИ ХОРА СТАВАТ ФИЛАНТРОПИ И ПОЧВАТ ДА СЕ ПРАВЯТ НА ДОБРИ И ДА ДАВАТ ПАРИ ЩОТО ЗНАЯТ, ЧЕ В ОТВЪДНОТО НЯМА КАК ДА ГИ ИЗХАРЧАТ И СЕ ОПИТВАТ ДА СПАСЯТ НЕЧИСТИТЕ СИ ДУШИ :D

6

Анонимен

преди 6 години

Ще развъжда бъдещи лидери в НПО. Работата е ясна - училище за марионетки и политслугинаж.

fallback