Снимка: Анатолий Попов

 Продукти:

За тестото:
1 ч.ч. хладко прясно мляко
500 г брашно
3 с.л. масло
20 г мая
2 яйца
сол
За плънката:
доматена паста за намазване
50 г сирене „Ементал“
50 г синьо сирене
50 г сирене „Бри“
50 г сирене „Пармезан“
50 г кашкавал
½ глава червен лук
зехтин
черен пипер
мащерка
маслини
 
Приготвяне:
 
Пресейте брашното в купа и направете в средата кладенче. Разтворете маята в млякото и я изсипете при брашното. След това разбийте яйцата с една чаена лъжичка сол и ги прибавете към останалите съставки, а накрая сложете маслото. Бъркайте непрекъснато и замесете меко тесто. След това го разстелете в тава за пица и го намажете с доматена паста. Остава да сложите и останалите продукти. За да получите хрупкав блат и сочна плънка, печете пицата само отгоре в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути.

Още рецепти от "Хватките" на Толик вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase