Снимка: личен архив

 Продукти:

2 тиквички
1 зелена чушка
1 морков
1 глава лук
½ връзка пресен магданоз
250 мл готварска сметана
сол
черен пипер
краве сирене за поръсване
50 г масло
 
Приготвяне:
 
Нарежете зеленчуците на едро и ги сварете в подсолена вода, докато омекнат напълно. Пасирайте супата. Добавете маслото и сметаната и разбърквайте, докато супата добие кремообразна консистенция. Нарежете магданоза на много ситно. Добавете него и черния пипер на вкус в супата и разбъркайте. Сервирайте като във всяка купичка поръсите натрошено сирене.

Още рецепти можете да видите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase