Снимка: Tasty
fallback
Продукти:
 
2 чаши нахут
1 чаша червен кромид лук
4 скилидки чесън
¼ чаша магданоз
2 чаени лъжици кимион
1 чаена лъжица червен пипер
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица черен пипер
1 супена лъжица пресен лимонов сок
1 чаша галета
1 л олио за пържене
 
Приготвяне:
 
Всички продукти се смесват в купа за разбиване (ако имате кухненски робот, най-добре). Ако нямате подобен уред, смесете в дълбок съд и пасирайте (с пасатор или чопър). След като продуктите са разбити добре, прехвърлете ги в друг дълбок съд. Залейте с галетата. Разбъркайте с лъжица, докато съставките се смесят. Покрийте добре купата с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 2 часа. Извадете сместа от хладилника. С помощта на лъжица за сладолед и с ръце оформете кръгли топчета. Изпържете ги на маслена баня в сгорещеното олио в дълбока тенджера, докато покафенеят. Извадете фалафелите и отцедете върху кухненска хартия преди сервиране.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Кривондел

преди 6 години

До предишните коментари:Всичко развалихте!Оставете хората да се опитат да пасират суров нахута.... Па и да го пръжнат така натрошен...Хем работа за производителите на пасатори, хем работа за зъболекарите :)

2

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 1СигОрно са имале предвид, че ша си купиш нахут в консерва.

1

Анонимен

преди 6 години

И тоя нахут няа ли да съ вари преди да съ умеши?

fallback