Снимка: Анатолий Попов
fallback

 Продукти:

200 г меко масло
1 1/2 ч.ч. натрошено сирене
4 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер
1 жълтък за намазване
мак
 
Приготвяне:
 
Разбъркайте маслото заедно със сиренето. Комбинирайте бакпулвера с киселото мляко и го добавете при маслената смес. Прибавете маслото постепенно, докато не получите меко тесто. Покрийте готовото тесто с прозрачно фолио и го оставете да почине за около час в хладилника. Плота, на който ще разточите тестото трябва да е леко поръсен с брашно. Разточете кръгла кора с дебелина около 2 мм. След това разрежете колкото можете по-малки триъгълничета. Навийте ги на кифлички и ги подредете в тава покрита с хартия за печене. Преди печене намажете кифличките с жълтък и поръсете с мак. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback