Снимка: Анатолий Попов
fallback

Продукти:

500 г пресни картофи
140 г зелени маслини без костилка
2 големи пилешки бутчета
7 скилидки чесън, необелени
1 лимон
3 с.л. зехтин
4-5 дафинови листа
черен пипер
едра хималайска сол
 
Приготвяне:
 
В подходяща тава за печене сипете зехтина и прибавете измитите картофи, маслините, нарязания лимон, чесъна и дафиновите листа. Овкусете с черен пипер и сол и разбъркайте добре, за да могат да се овкусят картофите. Сложете пилешките бутчета и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. От време на време може да поливате месото със сосовете, които са се отделили в тавата.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback