Снимка: Veselin Yanchev photography
fallback

Общ преглед
Любимите неща, които правим в свободното си време, могат не само да ни доставят удоволствие, но и да сътворят добро за другите. Днес в "Без будилник" ще ви поканим на фотографска изложба, която не просто ще е наслада за очите, но и ще донесе щастие в детски сърца. Вижте!

Интересът на Веселин Янчев към фотографията е от дете. Спомня си, че обичал "да щрака" с фотоапарата на баща си, а на около 10 години вече имал свой собствен. И така досега.

Работи в системата на МВР, но все пак не изключва някой ден любимото му занимание също да се превърне в професия.

След няколко дни той ще подреди първата си фотоизложба, но не обикновена, а с кауза. Всички приходи от нея ще отидат за дейността на Фондация "Дечица", която се грижи за деца от домове.

"Следваме поговорката, че трябва да научим децата сами да си ловят риба, а не да им я даваме наготово. Опитваме се да ги подкрепяме по всякакъв начин - материален и духовен", обясняват дейността си от фондацията.

С Веселин си говорим за това, че колкото и да звучи клиширано, децата наистина са най-голямото ни богатство. И за това, че все повече двойки у нас имат репродуктивни проблеми и понякога не успяват да сбъднат най-голямото си желание.

На другия полюс пък са изоставените деца, за които най-голямата мечта е дом с любящи родители. Или поне хора, които да им подадат ръка, да насърчат заложбите им, да им дадат рамо в живота.

На изложбата Веселин ще представи 25 свои фотографии. Избрал ги трудно, защото като "родител" обича всяка една от творбите си. Магнетичните пейзажи, които е заснел, показват красотата на природата в един миг, който никога няма да се повтори точно такъв. А природата е близо до сърцето на всеки.

Признава обаче, че най-трудно се снимат именно деца. Всички знаем кои са сполучливите снимки с хора – непринудените, в които не подозираме, че ни снимат. А за да се получат добре кадрите с най-малките, трябва да ги предразположиш, да не се притесняват от камерата.

За фотографията Веселин казва още, че е истинска стихия и страст. Надява се на изложбата да дойдат хора с добри сърца, които да откликнат на благородната кауза.

Фотографиите, които ще представи, са принтове с височко качество във формат А3. Всеки от тях е единствен и може да внесе цвят и настроение у дома, в офиса или да зарадва близък човек, казва той.

Изложбата ще се състои в понеделник, 12 юни, от 19 часа, на адрес ж. к. Зона Б5, ул. "Партений Нишавски", Бизнес център “Blue Palace” (Зад Мол София), залата на Shiro Dojo Ronin 11.

В залата ще има и кутия за дарения, чрез която всеки може да се включи в каузата според желанието и възможностите си.

А Веселин отправя покана към всички, които искат да протегнат ръка на дете: "Заповядайте заедно да сътворим Добро!".

Вижте част от фотографиите за изложбата в галерията ни!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 6 години

Браво наистина.Има талант!

1

Анонимен

преди 6 години

Браво!

fallback