Снимка: Анатолий Попов
Продукти:
 
6 големи гъби
100 г пилешко филе
2-3 скилидки чесън
125 г крема сирене
100 г настърган кашкавал
Черен пипер
Индийско орехче
Магданоз
 
Приготвяне:
 
Почистете гъбите от пънчетата. Използвайте за пълнене само гуглите. Подредете ги в намазнена тава. Загрейте масло в съд и запържете накълцания чесън и ситно нарязаните пънчета. След малко прибавете ситно накълцаното пилешко и посолете на вкус. Добавете индийско орехче и черен пипер също на вкус. Махнете плънката от котлона и я разбъркайте с накълцания магданоз и крема сиренето. Напълнете гъбите с плънката. Върху всяка гъбка поставете по малко настърган кашкавал и долейте около чаша топла вода в тавата. Сложете пълнените гъби да се изпекат на умерена фурна. 

Още рецепти от "Хватките на Толик" вижте в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase