Снимка: Анатолий Попов
fallback

Продукти:

2 чаши фини овесени ядки
1 чаша прясно мляко
1 супена лъжица канела
1/2  чаена лъжица сода за хляб
1 бакпулвер
1 чаена лъжица сол
1 яйце
½ чаша захар
1/3 чаша масло
1 настъргана ябълка 

Приготвяне:
 
В голяма купа се смесват ядките, содата, солта, бакпулвера, канелата. Разбъркват се и се заливат с прясното мляко. Сместа се оставя да престои 20 минути, за да омекнат хубаво овесените ядки. В друга купа се разбиват яйцето със захарта, след това на струйка се прибавя маслото. Накрая се добавя настърганата ябълка. Сместа се изсипва в овесените ядки и леко се разбърква, няма нужда да се престаравате. Във форма за мъфини се слагат специални хартийки и сместа се разпределя равномерно в тях. Кексчетата се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути. 

Цялата видео рецепта можете да видите в рубриката "РъкоХВАТКИ с Толик" на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

zeus

преди 6 години

Аз на село с овес си храня магарето :)

fallback