Снимка: pixabay.com
fallback

Продукти:

350 г брашно
1 кг ябълки
150 г масло
100 мл олио
1 чаша захар
4-5 супени лъжици прясно мляко
1 щипка сол
1 супена лъжица канела
 
Приготвяне:
 
За кората за пая смесете 200 г от брашното, олиото, 2 супени лъжици прясно мляко и 1 щипка сол. Замесете тестото и го разстелете добре върху намазнена тава за печене на пай. Разстелете я така, че да полепне по стените на формата за печене. За плънката смесете 3 супени лъжици захар, 3 супени лъжици брашно, канелата. Нарежете ябълките на едри кубчета като предварително сте ги обелили. Размесете ги добре с останалите продукти, за да полепнат добре по тях. Изсипете ги в основата на пая. За заливката смесете останалото брашно с останалата захар, 2 лъжици прясно мляко и маслото. Разбъркайте добре сместа. С нея залейте пълнежа. Печете пая в загрята на 180-200 градуса фурна за около 1 час. Извадете го преждевременно, ако хване златистокафява коричка.
 
Още рецепти можете да видите в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Кети

преди 6 години

Пробвах рецептата,полу4и се много вкусен сладкиш.Аз намалих ябълките на половина и добавих вишнев конфитюр ,защото не беше достатъчно богат.Така,че 1 килограм няма да са много ако ги имаш.Маслото също замених с олио,но половината количество,Много вкусен и лесен за изпълнение пай,и дава възможност за импровизации.Благодаря за рецептата!

4

Анонимен

преди 6 години

Не мога да разбера от къде ги взимате тия рецепти, които са очевидно грешни. Първо, кората за пай е най-обикновено маслено тесто. В което, както се сещате, се слага масло. Второ, 1кг. ябълки са УЖАСНО МНОГО ЯБЪЛКИ! Повече от 300гр. няма как да опечете върху каквото и да е. Трето, подобни пайове вървят с пълнеж от пудинг или нещо от сорта - демек мляко, захар, сгъстител и аромат. И отгоре се слагат ябълките. Тия 2 лъжици мляко, не знам за къде ще ви стигнат.

3

ima

преди 6 години

Има два вида канела. Едната е за ***.И БЪЛГАРИ без духовна и здравна култура.Другата тип канела е мека и цвета и е друг. Също се различава на мирис от другата. А, и е по-скъпа от лидълския евтин ***, който между другото е и вреден за Вашето здраве.Вземете и направете една статия за канела, за да обясните на българите.

fallback