снимка и идея : sweetsugarbean

Продукти:

150 г меко масло
1 и 1/2 чаша пудра захар
3 яйца
няколко капки бадемова есенция
3 прахчета ванилия
1 и 1/2 чаша брашно
1 бакпулвер
2/3 чаша прясно мляко
500 г малини (може и ягоди)
За глазурата:
500 г заквасена сметана
30 мл коняк
2 супени лъжици пудра захар
2 прахчета ванилия
 
Приготвяне:
 
Разбийте с миксер маслото и захарта. Добавете последователно яйцата, млякото и бакпулвера. Накрая сложете брашното, бадемовата есенция и ванилията. Полученото тесто изсипете в кръгла форма за кекс и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. В купа разбийте заквасената сметана с пудрата захар и ванилията. Щом кексът изстине, разрежете го по средата и го напръскайте леко с коняк или ром. Намажете го обилно със сметана и поставете плодовете. Върху тях сложете още сметана и останалата част от кекса. Завършете със сметана. Разбира се може да направите и друга ваша любима глазура.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase